Той посочи, че проблемът е засегнал около 200 ученици. Анализът показа,

...
Той посочи, че проблемът е засегнал около 200 ученици. Анализът показа,
Коментари Харесай

Проф. Цоков успокои: Всички зрелостници ще получат пълните точки ...

Той уточни, че казусът е засегнал към 200 възпитаници.

 

" Анализът сподели, че не можем да определим кои са учениците, които са работили по тест, в който няма диаграма. Причината, че правилните отговори се пишат на обособен лист. Това е механически проблем, обвързван с принтерите. Това е доста сериозен проблем за децата, които са решавали тези задания. Ако присъдим тези 4 точки на всички в дадена класна стая, то ще е незаслужено по отношение на тези, които са решавали задачата с диаграма ", означи служебният министър.

Решението е да се присъдят 4 точки на всички зрелостници явили се на матурата в петък, акцентира проф. Цоков. 

 

В МОН са направени всички инспекции при разпечатването на материалите, там не е имало подобен проблем. В някои учебни заведения даже шефа да е ревизирал теста, на различен принтер да има разпечатка, в която няма диаграми. Събираме цялата информация и ще забележим какви промени можем да предложим, сподели още той.

Във връзка с повторното явяване на матура, просветителният министър уточни следното: " Има опция зрелостниците да се явяват наново една година след полагане на матурата. Повторното явяване е за повишение на оценката. На тази сесия се явиха 6 индивида. Новата оценка не се вписва в дипломата. "

 

Проф. Цоков показа също така, че тази година се следи нарастване на зрелостниците, които се явяват на матура по математика. 

 

Служебният министър на образованието добави, че няма да има матури за първи клас или за постъпване в детската градина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР